Lillan À la Carte & Bistro
Lillan Kök
Lillan Kök – palveluksessanne!
Lillan Kökin ruokalistalla on panostettu puhtaisiin makuihin, joissa raaka-aineet saavat loistaa konstailemattomasti ja omina itsenään. Haluamme luoda makukokemuksia niin järvestä, metsästä, ilmasta kuin myös kasvimaalta ja monipuolisuus onkin valttikorttimme.
Jälkiruokien makumaailmassa on makujälkiä suomalaisesta lapsuudesta ja uskomme, että ne nostavat hymyn monien huulille. Se onkin yksi tavoitteistamme: haluamme tuottaa asiakkaillemme iloa, helposti lähestyttävyyttä sekä ruokailun nautintoa.
Kaikki ruokalistamme raaka-aineet ovat lähituotettuja, jonka myötä voimme taata puhtauden ja myös näin kannustaa ja tukea lähialueen yrittäjiä.
Haluamme tuoda Tampereen monipuoliseen a la carte-tarjontaan jotain uutta ja siksi olemmekin innokkaasti rakentaneet ruokalistamme yksilöllisillä ja persoonallisilla makunautinnoilla.
Punaisena lankana ruokalistamme annosten välillä toimii myös maalaishenkisyys: ravintolamme on osa kaunista, noin sata vuotta vanhaa taloa keskellä kauneinta puutaloaluetta Tampereen Viinikassa. Halusimme tämän myötä haastaa itsemme ajattelemaan asioita uusiksi, miten maanläheiset ja ehkä hieman arkisetkin asiat voi purkaa osiin ja rakentaa uudelleen hienostuneiksi ja eleganteiksi kokonaisuuksiksi?
Me Lillanissa haluamme kantaa kortemme kekoon yhteisissä ilmasto- ja ympäristöhaasteissa ja siksi pyrimmekin mahdollisimman lähelle ”nollahävikkiä” ja kehitämme toimintaamme ja eri ruokailun palvelumuotojamme jatkuvasti, jotta voimme tämän tavoitteen saavuttaa.
Olemme rakentaneet ravintolakonseptimme eri osa-alueet tukemaan toisiaan niin, että kaikkea voi hyödyntää kaikessa.
Ruokamme valmistetaan alusta asti itse pannukakusta liemiin ja pyreisiin. Tällä tavoin takaamme autenttisen, puhtaan ja makuhermoja hivelevän kokonaisuus kerta toisensa jälkeen.
Meille vieraiden tyytyväisyys on tärkeintä ja siksi haluammekin tarjota heille vain parasta, sillä me olemme täällä heitä varten.
Menu
BISTROMENU |
---|
PUNAJUURIRISOTTOA Paahdettua saksanpähkinää ja yrttikreemiä (L, G) 20€ |
LILLANIN KALAKEITTOA Jääfenkolia ja saaristolaisleipää (L, p. G) 20€ |
VAIHTUVA BISTROANNOS 18€ |
À LA CARTE |
---|
ALKUUN |
SAVUSELLERIKEITTOA Sinapinsiementä ja poltettua ruohosipulia (L, p. G) |
TILLI-MACARON Mätiä, kampasimpukkaa ja omenaa (L, G) |
YLIKYPSÄÄ HANHEA Ruista, sipulia, punaviiniä ja ranskankermaa (L, p. G) |
PÄÄLLE |
VEDESTÄ Hiillostettua siikaa, kurpitsaa, kaalia ja voi-tyrnikastiketta (L, G) |
MAALTA Hevosen sisäfileetä, hernettä ja minttua, karviaista ja kahvia (L, G) |
METSÄSTÄ Ylikypsää peuraa, naurista, maa-artisokkaa, mustikkaa ja mustavalkosipulia (L, G) |
PUUTARHASTA Punajuurta, sieniä ja belugalinssiä, havua, raitajuurta ja puolukkaa (VEG, G) |
VÄLIJUUSTOT 14€ |
JÄLKEEN |
TIMJAMISAVARIINIA Lakkaa, omenaa ja kanelia (VEG, G) |
SUKLAAVANUKASTA Valkosuklaata ja punajuurta, hasselpähkinää ja kirsikkaa (L, G) |
SAHRAMIOHUKAISTA Mustaherukkaa, kamomillaa ja mustikkaa (L, G) |
1 ruokalaji 34€ (kasvis 29€) 2 ruokalajia 46€ (kasvis 41€) 3 ruokalajia 55€ (kasvis 51€) |